Oyunculuk ile bağdaştırılabilen hemen hemen her ürün sınıfından ürünü üretmesiyle ünlü Razer en yeni sırt çantasını duyurdu. Concourse adını verdiği bu çanta özellikle geniş hacmi ve şık duruşuyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Anlamı

Concouse” genel olarak toplanma, bir araya gelme ve toplantı gibi anlamlara sahip. Yani isminden de anlaşıldığı gibi tasarım aşamasında yola çıkarken bu kavramlardan yola çıkılmış gibi. Bilgisayarını, ekipmanlarını ve eşyalarını koy ve ister arkadaşların ile bir oyun partisi için buluşmaya git istersen kısa (birkaç günlük) iş gezilerine git. Çanta bize bu olanakların hepsini sağlıyor. En azından ilk bakışta öyle gözüküyor. Çanta elimde olmadığından paylaşılan bilgiler ve görseller ışığında kendi düşüncelerimi de ekleyerek artısı ve eksisiyle size çantanın genel özellikleri şöyle.

Yapısı

İlk olarak çanta 5 bölmeli ve 2 adet matara koyma yerine sahip. Bunlardan üçü çantanın ön yüzünde bulunuyor. Bu bölümler genel olarak küçük ıvır zıvırlar ve kablolar için mükemmel oluyor. Hem erişilebilir hem de çantanın içerisinde karmaşadan kaçınmak için birebir. Sırt tarafında ise 17.3”e kadarki boyutlarındaki dizüstü bilgisayarları taşımamızı sağlayan bölme var. Buranın diğer bölmelerden ayrı olması oldukça güzel. Son kalan kısım ise asıl hacme ve büyüklüğe sahip. Burayla ilgili en güzel özellik çantanın ön kısmı komple açılabiliyor olması. Bu açılma şekli çantanın içine daha rahat ulaşabilmemize olanak sağlıyor, lakin normal şartlarda böyle açmak içerideki eşyaların dökülmesine sebep olabilecekken Razer içeride ikinci bir file kısım eklemiş ve bu file, çantayı komple açtığımızda bile içerisinin dağılıp dökülmesini engelliyor. Açıkçası bu detay çantayla alakalı en büyük artı benim gözümde.

Malzeme

Diğer konu ise çantanın malzemesi. Dayanıklı bölmeler ekipmanları koyarken kolaycana girmesini sağlayacak yumuşak ve hafif kumaştan yaparlarken çizilmeye karşı korumak için de ipeksi bir astar kullanılmış. Omuz askılarına, sürekli nefes alarak tutulan vücut sıcaklığını azaltan, yumuşak ve ergonomik bir kullanım sağlayan destekler eklenmiş. Çantanın tabanı ise asıl önemli kısmıdır çünkü ben ve birçok kullanıcı çantalarını zaman zaman çantaya zarar verebilecek, kaldırım, yol gibi zeminlere koyar. Bu durum çanta tabanlarının hızlıca yıpranmasına ve kısa sürede çantanın çöp olmasına sebep olur. Razer bu durumu engellemek için çanta tabanında buna uygun bir malzeme kullanarak çantanın ömrünü uzatmış. Ayrıca ek bir güzellik olarak tabana askılar ekleyerek montumuzu koyabileceğimiz güzel bir alan yaratmış.

Eleştiri

Peki olsaydı daha iyi olurdu, yok bu kısmı kötü dediğim yeri yok mu? Elbette var. İlk olarak dizüstü bölmesiyle alakalı. Şimdi burasıyla ilgili yeterince bilgi yada fotoğraf yok elimizde ne yazık ki o sebeple varlığından yada yokluğundan emin değilim ama fotoğraflardan çıkardığım kadarıyla çantanın ana bölmesiyle dizüstü bölmesi arasındaki koruyucu kısım basit bir astarmış gibi gözüküyor. Eğer öyleyse bu çantanın belki en kötü yönü diyebiliriz. İki bölme arasında bulunan tek bir astar her zaman yırtılmaya müsaittir ayrıca çantaya koyabileceğimiz eşyaların bir şekilde bilgisayara zarar vermesi çizmesi veya baskı uygulaması muhtemel. O sebeple sırt kısmındaki kalın kısım gibi o astar yerine de veya iki astar arasına kalın ve yumuşak bir ara bölmeyi tercih ederdim. Diğer sıkıntılı gördüğüm kısımdan hiç bahsedilmemiş. Kumaşın suya dayanıklılığı ne miktarda. Hafif bir yağmurda bile suyu direk içeri mi geçiriyor yoksa belli bir yoğunluk olmadıkça su üzerinden akıyor mu? Bilgisayar taşıdığım bir çantada en önemli konu bilgisayar bölmesine suyun girip girmediği. Bununla ilgili bir bilginin olmaması beni endişelendirdiğini söyleyebilirim. Son olarak ise tasarımsal bir eleştiri olacak o yüzden bu tamamen kişisel diyebilirim. Çantanın önünde iki sıra halinde ilerleyen lastik gibi kumaşlar. Açıkçası çanta sade ve kompakt haliyle ve yeşil logoyla oldukça şık duruyor ama aralıklı dikişli o kumaşın ne işlevsel ne de estetik olarak bir katkısı var. Çünkü o hareket gözü ister istemez dikkati Razer logosundan o tarafa çekiyor ve bence bir markanın en son isteyeceği şey budur. Keşke hareketli bir çizgi yerine tamamen dikilmiş hareketsiz bir çizgi şeklinde olsalarmış.

Sonuç

Nihayete gelince, artısıyla eksisiyle tüm olay fiyatına bakıyor ve çantanın fiyatı 149,99$. Türkiye içerisinde fiyatı 1,100 TL eğer kur üzerinden direk çevirirsek. Fiyatı evet yüksek ama alır mıyım? Belki. Çanta para vermekten en son kaçacağım ürün çünkü. Ben bir memur çocuğuyum ve üniversite öğrencisiyim ama 1000TL bir çantaya vermişliğim var. Çünkü kaliteli çanta bir ömür sıkıntısız kullanılır ve parasının hakkını çıkartır. Razer Concourse Pro da kaliteli ve dayanıklı bir çantaya benziyor. Elde olmadan detaylı bir inceleme yapmam mümkün olmasa da mümkün olduğunca kendi kullanım alışkanlıklarımla karşılaştırarak ürünü size anlatmaya çalıştım. Okuduğunuz için teşekkür eder keyifli günler dilerim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz